Tuesday, November 4, 2008

myself

Hayo… entry kali ni pasal tag yg tak selesai lagik, tag game by mama redzha, mama redzha sorry yek lambat buat.
Okey this tag game is “7 thing about yourself”. Actually I’m thinking twice to do this tag, u know y? it talking about myself, takut ade readers yg salah faham kate saye mengada2 plak. But, mamaredzha punya pasal I’ll do it. Please note that entry kali ni tiada kaitan kepada yg hidup atau mati.

1. Sleep in the dark room
Sleep in the dark room is a MUST for me, kalau bleh taknak ade ckit cahaya pun, kalau ade cahaya it take about 1 hour sumtime to sleep. Light make me difficult to sleep. I would prefer sleep in the dark.

2. Make-up
Women and make-up always together however I nih malas nak make-up. I have all the make-up however I only apply for certain time, eg when I wanna c the client (I even not apply the make-up everyday to the office), org2 kat ofc pun dah tau kalau I make-up meaning that nak jumpe client or kuar jumpa org, aida kat ofc selalu notice bile saye make-up. Apply make-up for certain occasions. Basically ikut mood jugak la.

3. Baju berlonggok atau menggunung tak berlipat
Ye jangan ckp saye cerewet, tapi hakikatnye saye memang tak suka tgk baju berlonggok, bile baju dah kering mesti terus lipat. This thing only apply to my self at my house jek okeh, bukan umah org coz org lain punyai care masing2. Emak saye selalu ckp anak die 4 orang saye yang paling cerewet. Nasib baiklah my maid byk membantu....

4. Cooking
Oh I love cooking and baking. But, for “family cooking” only. So far, I never plan to make my cooking and baking as a business. At dis moment I only prefer family cooking.

5. Segera
Hayo… I tak bleh tahan kalau bersama dengan org yg buat keje lambat2.

6. Paper bag
Hahaahaha... maybe u call me weird but i love to collect and keep paper bag. But paper bag yg cantik dan yg I suke ajelah…. Wink..wink..wink..

7. I love working
Yup I love working and I cannot be full time housewife I think. After married 1 month dulu I tak keje but only for 2 month coz hubby said “u tak payah lah keje ” + mase tu baru tau yg I pregnant. Tapi I tak bleh tahan bosan eventhought ade internet kat umah and my mom house sejengkal aje. Almost every 10 min atau 30 min call hubbby, “bile u nak balik umah?”. Sib baik hubby ni penyabar…….. Last2 hubby ckp “ u keje lah balik” then I ckp “keje ngan u bleh?”, “bleh la b…, lagipun ade client call I, die nak bagi job, u taknak ke?”(ayat perangkap…. Kekekeke).



p/s: cikpuanmuda, u punye tag nanti mokcik buat yek....

3 comments:

Farah_W said...

yaya...btol ke ko takleh tido ada light?bukan ke dulu ko telah menyelamatkan kitorang dari kantoi ngan pak guard bila ko tido tertonggeng cam kodam dalam terang???hahahah....lawak tol masa tu

mrs noba said...

i pun suka simpan paper bag! :)

yaya said...

YY TO KAK FARAH:
Hahahah.. teringat balik zaman uitm dolu kelako....
kalau aku dah tak tahan ngantuk, memnag aku tido jek lah walau ade light. zaman praktikal dulu penat wo.....

YY to mrs noba:
Give me 5!