Monday, November 10, 2008

my colourful weekend


Our last weekend make us busy with colourful events/party. On friday night after solat isyak we went to MIL house and the next morning we went out to settle something office matters. After settle everything, i told hubby that we have 2 birthday party to attend tommorow BUT we not yet buy present for da kids. Ayoyoyo... tak get ready present for birthday boy lagik, so we decide to go to the JJ bukit tinggi wich is near my MIL house. Finally manage to get something for them....


manjenye anak mama, on the way to JJ!

Petang tu at my MIL house sume org sibuk for the kenduri aqiqah anak along (bil) and baca yasin skali. Tapi i sempat ajak hubby gi barber shop to cut adam hair. rambut adam makin panjang dan tumbuh tak sekata. Kesian anak mama jadi budak botak....


we at barber shop



The kenduri sgt meriah but no pic taken. Paling best ade kambing bakar golek, sup ayam, skewer, fried rice eh mcm2 la, sume sedap. Susah sket nak amik gambar coz i tak merayap sgt kerana saye malas pakai tudung dan disebelah sana agak "warak". Jadi saya dok di dapur bersama kaum wanita tapi membedal makanan. Notty betul saye ni yek...
Oh wanna show adam pic after cut his hair, i asked my maid mia to feed adam solid food. While he enjoy eating and watching bebudak main layang2, i manage to snap this photo....


hahahaha... gatal blkg badan tu coz ade rambut2 yg potong tadi.... tergaru2 mcm monkey!



The kids enjoy main layang2





tgh mkn pun ngantuk kaaa...
Sunday Morning - 9/11/08



Birthday boy!




We went to the Ryan birthday party at shah alam. That is 1st time i meet face to face with emma mama ryan and few bloggers yg i kenal like ct mama sofea, lyna mummy hafiy and oja@ mamaredzha. Ade ramai lagi bloggers yg lain tapi i tak berape kenal. However through ryan birthday party la i kenal yg lelain mcm mama jua. The party was great! emma u r lucky coz your dad sgt la sporting, he like an emcee for ryan party. The party pack also cute with ryan sticker face, lucky draw and food also nice! Thanks again emma! let the pictures tell u everything....




me, ct mama sofea and lyna mummy hafiy


Best dpt jumpa ct, mummy lina and mama oja. Ct anak u so damn cute, i geram sgt... nak cubit2 pipi die, badan sofea tu pun asyik rase nak peluk2 jek tau. Hafiy pulak, comel kecik jek rupenya, gambar dlm blog mama hafiy nampak hafiy tinggi dan besar, tapi bile tgk live comel dan sgt manje dgn mummy and daddy die. kalau tak caya tgk la i carried hafiy die menangis nak kat daddy die jugak, according to lyna, ngan atuk n nenek pun hafiy tak nak. hafiy anak mummy and daddy betul yek. Si adam tu steady jek dok kat mummy lyna. Ryan da birthday boy tinggi dan macho, ryan tinggi mcm emma so nanti bleh jadi model yek ryan. Mamaredzha tak sempat snap picture together....


Mummy bloggers




Buffet





play together!




cute boy!




lucky draw!




sleepy....




Party pack and lucky draw!




play time!



Thanks again emma! to all bloggers who attend ryan birthday party, hepy to c uall again!

P/s: ishyrak birthday party will be next entry, waiting for da photos....

10 comments:

Mommy Lyna said...

best kan!!!
bile kite nk gather2 lg....!

precious innocent said...

he he.. sini pun ada cover ke?? BIG TQ yaya for coming to our small party...

sorry ye sbb xleh sembang panjang.. tp u cute la... hubi i siap tanya, artis mana yg mai tu.. he he...

adam kodak kocik comel je, mcm u & hubby, suke je i pegang rambut adam yg lepas trim tu..

nnt kita leh jumpa2an kan..

-mama emma-

yaya said...

YY TO LYNA:
Best sgt! harap2 dpt jumpe lagik...

YY TO MAMA EMMA:
Artis? wakawakaka... gelak i baca comment u, thanks coz jemput we all and harap dpt jumpe lagik...

siti fatimah said...

wahhh!!! cepat nyer u update...
mmg best lahhh dpt gather2 nih kan... u so friendly gitue :) tgk live comei lahhh betul gak kata hubby emma tuhhh artis mana yg dtg... my sis pon ckp yg sama gak!!! hehehe...

ur adam so cubby geram i tau...lain kali kalau dpt jumpa sure i nak cubit2 pipi dia tuh!!!
hope to see u again soon... and nice to know u dear :)

achee_b165 said...

tu arr yaya.... sweet arr u.. kecik molek jer!! Adam pn cm adik u jer..heheh!!

u pn very friendly la, masa i nk salam jer.. dh pangil i mama Oja... i pn masa turun je tangga tuh dh nmpak u, sure yaya tuh.. hehe!!

nice to meet u olls...nnti klu wat gath lg..jgn lupes roger mama tau!!

~mamaOJA@p-na~

yaya said...

YY TO CT:
u pun friendly gak.... eeeiii... tapi i betul2 tak tahan tgk sofea tu gerammm.. comel tul, yg sedap badan die tuh, hishhh... nak ku peluk2kan... kiss kan sofea tuk i..

YY TO MAMAREDZHA:
Mama oja pun ape kurangnye, steady je, mcm oja tu bukan anak awk tapi adik, kekekeke tapi tak dpt borak lame ngan u. hope to c u again!

achee_b165 said...

tu arr.... x smpat nk borak2..
lgpn i dtg lmbat skit..padahal i dok shah alam jer...hehe! hope 2 c u oso next time!! nice to meet u la yaya!!

~mamaOJA@p-na~

pet said...

yaya memang artis..die mcm shila one in a million atau leez AF ..
hihihiihhi

Jua Zulkef said...

i suka time u ckp kat faris 'aunty ni mcm budak2 sikit'. waktu tu faris terGODA tgk u tiup toy yg mama emma kasi kat ur son.

yaya said...

YY TO PET:
Cetttt! shila one in a million.....
ape2 aje leee...

YY TO JUA:
Ngeee... i soka main ngan bebudak, tapi kalau my son notty kene gak cubit......... ngeee...
Jua tak sempat nak borak2 panjang... Next time will do!