Friday, October 31, 2008

11 months boy

First of all, sorry for the long silent. Pheeww adam baru baik demam, i took 2 days emergency leave. nak blog kat rumah pun tak sempat coz i spend time with adam 100%, he cried almost 45 min non stop and he got ulcer, tak leh telan air liur + meleleh saliva. Hadoi cabaran betul jadi ibu nih yek. Alhamdulillah... adam ok now...

Okey let c his milestones, huh! 11 months boy ha........

1. He can stand without holding anything, the best part for me as a mama when i c he 1 step forward to me. Good progression!
2. He don't like to wear shoe, ntah penyakit ape ntah budak nih, kalau pakaikan kasut, tangan die mesti gatal nak buka kasut tuh. grrrr....


oh my shoe



3. He understand the meaning of "hello". When i say hello, he will automatically take anything near him eg tv remote and put it at his ear. hahaha.. so funny! So i always say "hello" when he cry then he will quiet and take anything to his ear.....
4. Currently tido sgt lasak okeh! Katil tu mcm die punye sorang, pastu tido mcm2 style, terlentang, mengiring, menonggeng eh mcm2 lah. sib baik boy!

aksi tido menonggeng





aksi tido terlentang


5. Oh he loves so much play "brilliant basic rock A stack". I sgt tak sangka yg adam bleh masukkan every single stack tu sendiri (eventhought tak ikut turutan stack yg betul). I mean at his age 10 bulan setengah mase tu. bestnye jadi mama nih coz i can c my baby progression. Go adam! clever my boy!


6. He know the sound of bird, dog, lizard etc... for example when i say bird and make sound of bird he will automatically c outside and show to the sky looking for the bird.

7. si dadam kodam nih suke sgt dragon fruit. he can finish setengah biji dragon fruit yg besar ( pastu berak warna purple, hikhikhik...)

yummeh, i love dragon fruit

8. When he inside the car, hah tak leh dok diam and his favourite place inside the car ialah di bahagian bawah:



9. Bile baba kuar isi minyak, he will take over baba punye tempat, pastu tekan sana sini, keluar air la, viper bergerak la, signal left and right.... etc


hahhhhhhh... please baba dont catch me.....



10. He love car so much, he will play with the car at anybody house who got car miniature and toys.

Hah, will update his video later. That all i think, I love adam so MUCH. Sometime he make me saynag, geram, marah, jerit, peluk and a lot of feeling and expression. Oh i feel grateful to Allah s.w.t who make my life happy!
my baby!



5 comments:

SUHANA said...

yaya..itu lah dia cabaran m'jd ibu, tu br c'kit tau ade byk lg yg perlu kte tempuhi...

Awk silent sy lak yg rancak m'hapdet story he..he..he...

Farah_W said...

wahh kodam...comel tido tertonggeng...hehehehe

mrs noba said...

eh, meaning adam is only a month older that my lil girl...
kiut!

siti fatimah said...

wahhh dah big boy yer!! next month leh wat party nihhh jgn lupa jemput aunty & sofia hehehe... makin besar makin comei lahhh geram je tgk rasa nak picit paha dia tuh!!! :)

yaya said...

YY TO SUHANA:
Ngeh..ngeh...
kite selalu jengah blog awk jgak...

YY TO KAK FARAH:
tertonggeng tido tu sib baik boy, kalau girl harus la kene babap punggung tuh...

YY TO MRS NOBA:
yUP, tak jauh byk pun ngan ur lil girl...

YY TO MAMA SOFEA:
Confirm jemput, that what i plan....