Wednesday, September 24, 2008

My birthday present....


Taraaaa.... dis is my birthday present for me from hubby. Kenwood mixer!, Actually kenwood mixer is one of my wishlist, Bile dah beli pening kepala nak guna coz byk sgt gadget. can attached with blender, food processor, juice mixer eh byk la lagi nak disenaraikan. saye sgt hepy, yahooo! hahahaha jgn tanye saye buat kuih raya ke tahun nih coz dah ade mixer. hah.. tgk lah dulu coz sgt busy and blom ade mood utk baked ape2 pun.
Dulu mase asyik cite kat hubby pasal kenwood mixer ni (mcm pujuk minta belikan la konon), hubby selalu ckp, "worthy ke beli, mahal la sampai dekat rm 2k. kalau beli u guna tiap2 hari, tiap hari buat kuih utk i ok la", hamboi tiap ari soh haku wat kuih or baked kek, camtu baik aku bukak kedai pastry or cake. Anyway thanks b, for dis year birthday present!
Dah lame tak hapdet blog ni coz takde mood, byk gak cite2 yg best dan tak best dah terlepas, okeh let me summarize all the bad and good story. Actually last thursday buka puasa kat chillis, unfortunately food yg i order tak shedap, tak abis pun.... however hubby order meet spaghetti bolognese, urmmmm... so yummmy so saya hentam hubby punya spaghetti. hubby makan yg lelain. Kitaorg order byk sgt.... Pic ade amik tapi malas nak upload, bleh camtu? Ntahlah lately kemalasan melanda tok hapdet blog, maybe pose kot, mengade je kan....
So lepas mkn kat chilies mid vally tu we straight went to the Robinson, saje nak shopping2 since they r invite members only for their 1st anniversary. The momment i entered robinson masyallah bising bangat, i n hubby memang no hal la, the problem is adam, it not good for adam and adam start mcm2 la, dah dukung pun still rengek2 lagi, of course la tak selesa nak shopping2. Then we move to the 2nd level and i saw my kenwood mixer, so after asked the salesman he said after the discount and member price, the amount is rm1248.00 wah... ok sgt.... but the saleperson said, Better tungu jap before bayar coz die nak panggil keenwood promoter. the saleperson said if kenwwod promoter ade maybe u can get more discount, definately i am more excited! almost half and hour tunggu, adam pun dah cried non stop we decide to come back tomorrow since the salesperson said the promotion till sunday wich is 4 days. Malam tu tension sgt dahle food yg i ordr kat chillies tak sedap, nak semayang maghrib kat midvalley surau punyelah penuh sampai kene beratur, so i decide qadak je coz kalau beratur sampai mase je nak masuk dah azan isyak agaknye, ramai bangat hokeh, pegi robinson tak dpt beli hapepun... tension tau! + adam cranky! :(
So tomorrow morning we went again to the robinson to buy my kenwood mixer, dipendekan cite Sales manager kate there is no discount and this is best buy wich is cost RM1789.00 hah! hangin haku. the sales manager tu ckp maybe saleperson die salah info, bleh camtu?. hubby ckp beli je lah... Malas nak pikir n cite... hubby beli jugak utk saye...
Last friday, Medialiser did majlis berbuka puasa at hotel singgahsana, pening melayan kerenah org yg last minute cancel la, itu ini n mcm2 lah. However i nejoy the food, superb!
okeh, got to go, chow cin chow....

3 comments:

Mimi said...

Happy Bday Yaya!

Alaarr jgn la malas update, nk nengok si dadam yg cute tue ;)

sure tensen bila dpt food xbest kan! sbb tu kitorg end up makan food yg sama je, sbb malas nak try2 sgt.. huhu

neway,
Selamat Hari Raya n Maaf Zahir Batin~

Kiss adam for me ;)

yaya said...

hikhikhik... thanks....
tu lar nak cube atasi kemalasan nih...

ermmm food yg i order tu pun tak inagt ape name, tapi ade nasi, ayam, daging and red bean...
i agreed with u, better order food yg same je kan...

slmt ari raya juge...

SUHANA said...

yaya...nti bt kn sy kuih samprit bulehhhh he...he..he...