Wednesday, September 3, 2008

Adam diarrhea & weekend rambling



Adam had a diarrhea and i am Emergency leave today, Last nite start from 11pm till 7am he poop 8 X. adam sakit perut, nangis2, berak2, tak cukup tido + mama pun same tak cukup tido. Huh! he woke up every one hour or 45 min and cried very loud, i check the pampers and pooped again. Punggung pun dah merah2 kesian adam.



At first i wanna bring adam to the APSH because he pooped more than 5 X considered byk kali for me but hubby said nevermind bawak ke clinic je coz he not vomit. so i just follow what ever hubby opinion. dah pening + sakit kepala tak cukup tido + my nipple asyik kene gigit dgn adam last nite, maybe dia geram sakit perut and bite my nipple. Can u imagine pkl 2,3,4 pagi tgk lalok2 kene gigit nipple, Awww! painful!. since adam hv 4 tooth nih, memang sgt mencabar bile breast feed him. Yes mencabar kesabaran ku ini....



Right now adam sleep inside my room meanwhile me, busy blogging at living hall. kalau anak sakit nih memang sakit kepala. patutla berdosa besar kalau buat salah dgn ibu. Now i am mother and i already experienced it.









Balik dari clinic, aik... dah dpt dah baju maternity/breast feeding that i order through online. I asked my maid and she said "baru aja sampai". So i tried the blouse and sgt comfy coz lembut sgt kain blouse nih + sgt mudah kalau nak breast feed adam nanti. Besar jap biji mata yg ngantuk sgt tadi. so today since i take EL bleh la masak sedap2 utk buka puasa, ermmm... dah decide nak masak daging lada hitam bakar masak lemak darat, sayur tempe goreng, udang sambal petai and popia.



Last saturday....


adam refuse to wear his top and jeans, macam belut kalau nak pakaikan baju skang...



We went to the pavilion, mission? nak cari my sunglass. Huh... masuk guess, coach, esprit, nike and sume brand i try just name it, dior, oakley, prada even rayban yg i suke tu pun tak memenuhi citarasa. It vary hard to find shape yg macam my sunglass dulu, The shape follow my face shape which is memang melekat kat my face dan sikit cahaya pun tak masuk through left and right side. After about 2 hour round wasting time sana sini hubby asked me to go to the sogo coz ade kedai sunglass yg okey kat sana according him, so dah pergi sana pun takde berkenan hati, than patah balik ke pavilion coz tak puas hati punya pasal, thanks so much hubby yg rajin melayan kerenah isterimu yg cerewet ini. So jalan masuk lah ke animals boutique, so i tried sunglass nih, eh okey plak... hubby pun mengada2 try and berkenan jugak, so we both tried and grab it. Apart of that both of us automatically get VIP card. i berkenan betul dgn satu wallet kat ctu, eee.. sgt cantik. but hubby said don't buy it now, wait after they post the VIp card to us and u get 20% discount. so RM294 after 20% bdiscount should be sgt okey... so bersabar lah dulu...



mengada je gambar hubby and wifey kat atas tu kan...


Orang kat kedai animals tu friendly sgt dan rajin melayan kitaorg nih, diorg asyik gelak je tgk telatah kitaorg yg dua2 poppetpoppet mulut ni hah... Pastu energy bershopping makin menjadi2. Oh i went to the teddy tales konon nak cari hair clip, sejak2 short hair nih, hair clip je lah boleh layan, my evita peroni collection terpaksa disimpan dulu. hubby plak belikan teddy bear tu adam kat teddy tales, hikhikhik... memang comel Monkey and ape binatang ntah satu lagi tu, adam pun suke je bile hubby goncang2 monkey tu infront his face. adam pun dah lapar and we went to the pavilion baby room, breast feed him and feed his solid food that i already prepared from home before we went out.



yummeh!


Our shopping journey diteruskan ke dlm parkson, hubby bought goggle for me and himself. Then masuk evita peroni konon nak tanya pasal my hair clip tu ade rosak and diorg bleh fixkan, nasib sgt baik kerana gatal tangan gi try sunglass evita peroni, huh.. superb1 selesa sgt and hubby ckp canty and suit with me. dah terbeli lagi.... i bought hair scarf from evita peroni too.




Next we went to the Body shop and i bought shower gel, make-up brush set, green color eye shadow ( baju raya warna hijau this year...) and compact powder. So dah penat, the sky also turn to the black, after eat at food court we went back home and i sleep with smile..... :)



Last sunday....


Oh! sunday is 31st october I took the opportunity to bought baskin robbin aiscream and 31% discount for 31st every month. Huh! sgt lame okeh tak makan aiskrim! Last i ate when i was preggie adam menunggu hari 9 month. Selama ni pendam je dlm hati coz doctor advise me avoid cool drink, aiscream and carbonated drink if i want to maintain my milk supply for adam. Mase tu hati ku hancur berkecai mengingatkan my favourite baskin robbins ais cream. But dr said "once a while boleh lah yaya"... So disebabkan tak tahan 9 bulan tak makan aiskrim i pun ambik la kesempatan kali ni. Sorry adam, mama tak tahan... So satu hari melantak aiscream je keje aku. Petang we got guest at our house.....

Last Monday....

We went out shopping again but kali ni byk brg adam, especially for baju raya. no picture taken dah tak larat + puasa.

This is adam new toy we bought last week and he enjoy playing + mama pun suke.....




Adam already woke up inside my room and wanna spend my emergency leave today with him. Will update many more story later, c ya...

9 comments:

Zuhaini said...

alahai siannya Adam...

**tp Adam tetap maintain cute!

err.. solid food yg adam makan tu apa..? x da rupa cereal.. hihi..

mrs noba said...

get well soon adam...
sian tau baby kalo kena diarrhea :(

precious innocent said...

huh yaya... playgim yg kat last pic tu u beli kat giant ek? sama mcm mutuk punya kan??

u pun leh masuk dlm tu ke?? is it that big???

kalau mcm nie, leh i join ryan main dlm tu...

-mama emma yg mcm nak beli je..-

yaya said...

YY TO ZUHAINI:
solid food tu i buat mcm ni rice + brocoli + meat = blender
tapi rice tu sikit sgt2, i bykan brocoli n meat.

YY TO MRS NOBA:
Thanks mrs noba. memang sedih sgt tgk adam merengek2 pastu paling tak tahan bile die nangis mase cuci punggung coz punggung merah sgt...doakan adam baik cpt, thanks!

YY TO MAMA RYAN/EMMA:
Cite pasal playgym tukan i order through online harga rm79.90 + rm 10 for postage, pastu die kate lagi 2 week baru bleh post coz takde stock. then after 3 days, i gi carrefour beli brg dapur, tergezut tgk carrefour jual rm43.90 tak silap. tros cancel beli online tu n beli je kat carrefour. dah bank in duit kat kedai online tu so ganti ngan baju brest feeding. Moral of story kene survey harge bebetul....

nnurintan said...

hi u..

mama emma bgtau gym belon u ni sama ngan i punya tp i x caya kita (mak) ni bole masuk skali dlm tu..bila tgk blog u ni baru pcaya..hahahahaha..wajib aku masuk gak pasni ^_^

precious innocent said...

carrefour mana??? waaaaaaaaa nak cari....

nnurintan ckp ada jual kat giant je... giant shah alam tarak la pulak...

-mama emma yg meroyan dgn playgym nie-

yaya said...

i beli kat carrefour ampang, hahha... terpaksa lah u round2. kalo dah takde u gi lah beli kat kedai online mahal tu confirm ade.kekekek.... bola tu i beli kat toy's'us.

yaya said...

YY TO NNURINTAN:
Harusla u mencuba....
tapi masuk kejap je dah rimas, panas....

nnurintan said...

hahahahhaha..i beli kat giant RM59.90..xtau lak ada kat carrefour tu my hubby la beli senyap2..tau2 da kembong je kat uma tu..ekekkeke