Tuesday, August 19, 2008

my new face!


Naaaa... that is my new face after i cut my hair last sunday. I went to "derrick and team" and show the picture of katie holmes and say "i want to cut like this". so the hairstylist cut as what i wish but not 100% like i want. tapi boleh lahhh... hmmm at first i just wanna cut je but the hairstylist tu asyik la cbuk pujuk2 haku wat hair treatment. 1st and foremost i taknak wat treatment coz adam kat umah tido, i budget sekejap je, kang melalak lak anak aku kat umah tu coz i tak kuarkan stock susu pun, 10 min je my house to "derrick and team" ampang point. 2nd i'm not prefer modern hair treatment, hair treatment yg i selalu wat tu traditional. i dont believe with all those chemical and that why i never color my hair plus i love so much black hair!.

Than the hairstylist tu pujuk ckp ala sekejap je hair treatment nih. result of the hair treatment, biasa ajeee... i dont like the ambience at "derrick and team" coz diorg pasal lagu techno mcm kat disco tu punyelah kuat, huh how can i repeat my visit?. because normally i will bring adam too if i do hair treatment at the salon yg selalu i gi. so "derrick and team" i will think twice to use ur service again. suppose tempat2 camtu bagi lah customer relax ckit, ini bingit telinga aku tau...

So readers and friends how am i look now? Hubby, few my friend, and my mom said i'm look like "school girl". eeeee... tak suke tau... coz if i'm look younger that my actual age susah mase keje nanti. My client always asked my age for eg: client:"how old r u? me:oh i'm 26 yrs old next year 27. beriya2 nih bagitau aku 26 siap tahun depan 27... Client: "oh my god! u look young like secondary school girl". Dalam hati haku grrrr.....

Reason why i dont like look young in front of my client nanti dia ingat aku budak2 kecik yg baru lepas fresh graduate pastu layan aku cam budak kecik plak nanti. itu perasaan saye lah. huh...

Kalau lagi gempak, kekadang aku sengaja bagitau "oh, i'm married with 1 child" lagi nak pengsan muke client tu. hah, die tak tau perut aku ni dah pecah2 beranakan seorg baby comel nih. cet! scholl girl!. mesti u all pelikan, selalu org suke nampak muda but different of me. i tak suke bile depan client je because it will related with ur experience and credibility (age).

I would like to thanks to ted, ct-mama sofia, emma-mama ryan, mama rezdha, zuhaini and cikpuanmuda yg sudi memberi advise for 1st option hair style. the big "hank you" go to pett for ur help regarding my hair syle option. thanks again ladies!




I would like to congrat my best friend ahmad syukri kerana kahwin juga ko akhirnya, seperti yg dijangka ko dapat org labuan dan sudah pastinya ko akan dok labuan selamanya.... syukri is my best friend who sat infront of me during my secondary school. hahaha, syuk mak ko ade cite pasal ko nak cari jodoh ngan aku ari tuh. hahaha.. let me keep it as a secret....

10 comments:

pet said...

u look damn cute!aku rase ko kene avoid pakai t-shirt short sleeve n jeans kalau tanak nampak cam budak tingakatan 3!hahahahaha.

tp kalau nak look yang mature..ko kene style2 kan sket.

Ted said...

yaya mmg dah cute..now ni wt short hair lagi super duper cute :D

mrs noba said...

ah kiut...
nice hair dear!

Zuhaini said...

wah.. da potong! :) comel...

achee_b165 said...

wahh... cute!! u look more younger..

i pn slalu kena cmtu...
antaranya :

1) eh dh kawen ker??
2) dh ada ank??
3) ur face not suitable for a married women....huhu!!
4) Dah ada boyfrenz??

apekah?!

~mamaREDZHA~

precious innocent said...

super cute!!! i rasa kalau mr cruise tgk u, sure dia ala2 susah nak differentiate btween u dgn katie.. :P

i rasa kalau u nak mature looks, u kene belajar dgn i la... ha ha... pakai baju earth colour.. then ponytail hair..confirm org kata umur u ala2 i... this what my father always say towards my office wear.. hu hu

-mama emma yg nampak tua (tp mmg tua pung!)-

siti fatimah said...

wow!!! looks so cute!! wah nampak muda u...sesuai sgt dgn u lahhh....

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

wahh..kira rambut rayer la ni erkk

C!kPuanMuda said...

love it! suits u... dukung adam nampak cam dukung anak buah jek.. haha! jeles nih! u were born on 1982? same age lah kita... jeles nihhhh :D

yaya said...

YY TO ALL:

thanks everyone who leave a comment,kire rambut raye la ni jugak. yap lahir tahun 1982.
have anice day ladies!