Saturday, August 16, 2008

hair


The picture above is my hair last 2 years. which is during that time i rase my hair sgt sihat dan terjaga. Plus i maintain hair treatment once a month or twice a month (salon pun bawah ofc je time tu). But since i have a baby my lovely adam, i dint maintain my hair treatment like before. Got no time plus adam lurveeeee so mucchhhh pull my hair. I make a decision to cut my hair short. Wow! it so hard for me to do that. Actually planning for this year coming hari raya nak curl my hair bahagian bawah. But, it just my dream now. I already discuss with hubby that i wanna cut my hair, paling tak tahan kalau adam tarik rambut i, dia ingat rambut barbie doll agaknya. sakit tau plus mesti gugur 2,3 helai.

So now i got 2 option of short hair style. Which one should i choose ya?


My 1st option:









My 2nd option:







Hubby like 1st option and forbid me to cut like my 2nd option....Naaaa... that is my option b....



6 comments:

Ted said...

i loike the first one too...
klu rambut pendek nampak kurus n younger sikit kan...too bad i tak bole rambut pendek hubby x kasi :(

siti fatimah said...

hi yaya,
i pon suka the 1st one dear... best nyerrr rambut pendek!!! as 4 me lak tak penah coz not sesuai for me lorrr :(((

precious innocent said...

kalau ikut muka u yg cute, 1 choose 1st option.. sbb mrs cruise itu sgt la hot2 dgn short hair mcm tu... so, nnt u dah x cute dah.. dah jadi hot mama dah...

i dr dulu smp la nie pesen ponytail je la... wakaupun rambutku ikal, tp malasnya nak buat treatment.. ha ha..

-mama emma yg kedekut nak buat treatment :P-

achee_b165 said...

emm..i pn choose 1st choice... sebab lg nmpk cute + fresh...

i pn teringin nk try short hair, dh lama asyik rmbut pnjang stat 2000 i think.. but my hubby x suka...huhuh!!
dia sangup give me cash for treatment dr cut my hair...

sib baik my lil Oja jenis x suka tarik rmbut but pntang nmpak mama pakai earing...habis la...huhuh!!

~mamaREDZHA~

Zuhaini said...

hihi.. saya pun suka 1st one tu! sangat comel..

*ada award di blog i, amek ya!

C!kPuanMuda said...

vote for 1st option. i pun tringin nak rambut pendek ala victoria B. tapi hubby tak kasi rambut pendek.. berangan je la nampaknye.. huhu. cepat gi potong pastu post picture kat sini. nak tgk!!