Tuesday, July 8, 2008

massage


lately adam selalu tido nangis2 but his closed his eye. yes, i know sum kids mengigau bile tido but adam case is at 1 night he cried more than 5 times. can you imagine that? for 2 week or 14 days without beautiful sleep...huh!. i dunno why? or maybe because of jatuh buai ari tu? but before that pun die dah start cried at night. the duration of cried is short but frequently okeh.... i do asked doctor today at clinic about adam problem (meet dr. for family planning injection, adesss sakit punggung saye tau!), but dr ckp it normal and baby can get bad dream also. hah! kelakar plak rasenye....


my hubby suggest to massage adam, hubby reason is maybe die tak sedap badan la, lenguh2 la, mcm2 lagi lah. but i REFUSE coz perlu ke 7 month baby massage?. So last weekend i went to mil house and hubby insist to massage adam. So we went to "wak Jenon" house. tukang massage yg expert di kampung hubby. "wak Jenon" jugalah yg massage i mase dlm pantang deliver adam dulu, Ya allah mase dia "sengkak" aku dulu rase cam nak tendang je perasan aku. painful okeh!. "wak jenon" masage adam about 2 min je but i feel like to stop her even 2 min ok. readers, u just tgk je la video yg my hubby amik tu, adam nangis2 cam sakit sgt. the most important thing is, i tak nak massage adam lagi mase dia baby or toddler. for me, not suitable yet with his age. yah i know sum people agree to massage their baby, but not me. setiap org mempunyai pendapat dan keputusan yg berbeza....





5 comments:

mama ryan said...

yaa, i tgk vclip tu, i pulak yg menangis dlm hati...

nampak adam x comfortable langsung...

mommysarah said...

erm..nak nyampuk bley? salam kenal.. :)
saya pun dulu masa kena "sengka @ sengkak?" punyalah sakit. rasa mcm nak tendang jek makcik tue. giler sakit!!!
tu kita yg dah besar nie. cemana plak baby. dah arr diorg nie fragile...

cuba kalo u nampak dia nangis2, u belai2 dia. u peluk dia. mcm saviour r..pastu kalo lepas adam mandi, urut2 manja kat dia.. I'Allah, mlm dia kurang arr nangis tue. baby, biasalah... :)

CikPuanMuda said...

agree.. nak elakkan dia nangis-tanpa-tujuan waktu malam, sebelum tidur, u sendri urut2 whole body dia dengan losyen.. he'll sleep peacefully

mrs noba said...

yaya,
i takut nak tgk vid tu...
tapi maybe you boleh try letak johnson's baby oil (yg kaler purple) tu and urut2 perlahan2 to adam...
maybe it will help?

yaya said...

YY TO MAMA RYAN,MOMMYSARAH,CPM & MRS NOBA:
Terima kasih la bebyk coz memberi nasihat dan advise kpd saye. huh.. i really2 panic and tired plus blurrr... nak settle kan masalah ni. i alreadt tried and it work! thanks ya!