Wednesday, June 4, 2008

hhhmmmm....

Lately i feel not in da mood to blog. Dun no y but maybe i tgh risau coz my milk stock for adam is getting lesser and lesser, skang ni kat ofc i pump sekali je. Yesterday which is tuesday i ate hormone pil for bykkan susu but it make me feel ermmm... how to describe ya... ha rase cam tak tido 2 hari pastu jadi cam lembapppp... je otak. so i EL semlm tak dtg opis, so on d way to the ofc i ask hubby aka my boss officially at ofc to send me back home. To all mommy who read this entry please give me support or advise, i'm really2 not in da mood bcoz of my milk! please help me and motivate me!

Okey last weekend, we went to my MIL house coz ade kenduri sambut menantu than next week baru kenduri kawin (so next week blk kampung lagi). Than, on sunday i went to my uitm best frenz ever si jazzy at shah alam. Oh jazz finally you married with pok nik which is make me tak sangka sgt. hahaha pok nik jugak yg jadi suami ko ye.... well jazz i hope you like da present that i give you and wish you luck for ur new journey of life. Yg pasti bile ade anak rase lagi best and seronok giler hokeh. here sum photo taken:



si kodam pun masuk gak ngan topi senget tu...
jazz, me, adam n hubby
So wedding jazz ni secara tidak langsung telah menjadi reunion bebudak kelas uitm dolu2. so berjumpa la kembali dan update cite masing2. Tapi yang paling hebat sekali telah berlaku ialah, si adam telah mengatasi glamour mamanye. Everybody want to carried adam meanwhile adam keep smiling and laughing with his good mood. clever boy!. berita yg menyedihkan pula ialah i hate the baju kurung dat i wore. nampak gumok hokeh, tu la sape suruh gi fitting baju ni mase pregnant 4 and half month, inilah hasil baju kamu si yaya oiiii. padan muka kamu sendiri....
glamour cutie boy





bigot, adam, mama, nizam n abg farid


Last pic taken together with groom and bride




lepas gi wedding si jazz i went to my brother house at taman equiene. pas balik dr umah dia singgah la JJ. ngeh...ngeh....ngeh... i bought sumthing for adam. but the picture of adam stuff will upload later k. here 1 pic at jusco:



love dis pic!

2 comments:

mama ryan said...

hu hu... i pun sama mcm u.. ttiba rasa malas nak update blog... nak pump pun another story...

i rasa once baby dah start solid, kita maybe automatic ala2 malas nak pump, sbb mind kita mcm dah set yg baby kita dah kenyang sbb mkn solid u kan??

WRONG!!! mcm ryan, dlm hari selasa tu byk pulak dia minum susu... production i pulak makin merundum.. dtambah pulak dgn kekurangan pumping session.. mmg padan la muka i...

tp, mujur ryan mcm paham.. lepas lunch, dia tido lama, smp i balik keja...

eh eh.. ape dah i melalut nie..

anyway.. kalau u rasa malas nak pump, PLSSSS drag urself p pump jugak.... n cuba pupm frequently...

eceh.. pandai je nasihat org... 9am session pun x p lg...

mrs noba said...

yaya,
i had the problem too...
but panic was the last thing i wanna do coz it will only make things worst!

so, my advice - keep on pumping, kay dear?

and i tried this, i simply said to my lil' girl, "susu ibu tgh sikit...adik jgn minum byk sgt kay masa ibu gi keje"
...and tatau la coincidence ke apa, but my lil' girl tak minum byk sgt mcm selalu & my milk cukup utk dia during the day...