Tuesday, May 20, 2008

Virus

Nothing much activity we did for the last weekend and public holiday on monday (wesak day). We minimize our weekend activity because adam not yet recovery betul2. so better tak bawa dia keluar sgt especially shopping complex. huh! mcm2 dugaan i dpt, lepas gi klinik khamis lepas yg adam demam panas teruk tu ari jumaat dah baik, mlm tu benda lain lak jadi... he allergic with the medicine which is antibiotic contain aspirin so keluar la bintik2 merah di seluruh muka adam than naik ke badan...




at clinic, notice tak bintik2 merah....



muka n telinga sume bengkak, muka pun cam takde mood...

Bile dah kene allergic tu lagi la i taknak bawa dia keluar sgt. doctor ckp allergic ubat + jangkitan virus melalui udara. adam kene diarrhea sekali, aduh kesian betul i tgk adam... pukul 3 pagi menangis-nangis neh, nak breastfeed dia taknak pastu pret..pret..pret... berak rupenye... teruk gak diarrhea adam kene. Day time adam berak dalam 4-5 kali tgh2 mlm plak 2-3 kali. ni sume jangkitan virus melalui udara punye pasal! geram tau! doctor ajar i mcm mana tau kene jangkitan virus melalui udara ialah ada kelenjar (mcm biji) di kiri dan kanan kepala adam, bile doktor suruh i rasa memang ada...

So ari ahad tu pun i tak keluar and i invite my parent lunch at my house, my menu is nasi putih, daging bakar masak lemak darat cili api, ikan selar kuning goreng, sup ayam, telor dadar, sayur kacang buncis goreng and sambal belacan. takde amik gambar pun, lupe plak bile dah penat memasak. mlm tu lepas tidokan adam i and hubby gi tgk movie prince caspian - narnia, tiket pkl 10 mlm. dpt spend time tgk movie berdua (teringat zaman bercinta dulu...kekeke :>)

Hari ahad plak we went to my brother in law house at cheras than lunch at pet house. sekian sahaja cerita weekend saya yg sgt simple kali ini..... saya mengharap adam sihat sepenuhnya dgn cepat....

2 comments:

mama ryan said...

aduh... melarat pulak sakit adam ye... sian tul...

kami pulak, ryan ok, x sakit... tp mama dia nie yg x sihat... sakit tekak n sakit bibir....

i blame on d weather...

mrs noba said...

adam dearieee...
get well soon.
skang nih mmg tgh musim demam la agaknya.
my lil' girl pun a few days ago demam jugak.