Friday, May 16, 2008

Fever!








Fever! my little cutie adam demam... Punca? yes from me! Hayo sakit kepala tau kalau anak demam, adam tak merengek2 sgt but ye la i risau lakan even kat office pun asyik call my maid asked about adam. First dia selsema than masuk next day tu demam panas. Every day morning and night i check his body temperature used forehead thermometer (lucky i bought that forehead thermometer last time, it helpful) mase kat ofc ptg dlm pkl 4 tu i call my maid again, dis time dia ckp badan adam jadi panas sgt, sume panas, kepala, tapak tangan sume2nyelah pastu makan tadi dia muntah.... i terus ajak hubby balik umah. sampai umah je ape yg si mia ckp tu sume betul, tapak tangan dia pun panas. panic betul saya. selama adam dilahirkan, dis is first time dia demam.



at clinic, baba tgh pujuk2 adam

tros bawa adam ke klinik berdekatan rumah n nasib baik doktor yg bertugas mlm tu kebetulan pakar kanak2. dr. check body temp adam 39C. heheh adam kene masuk ubat yg bentuk bullet tu through his anus. tapi dia diam je, comel tul anak mama ni tau, adam clever boy! i told dr. yg before ni dia selsema n i ada bagi ubat yg dulu2 mase dia kecik2 dr ade bekalkan dr hospital. dr kat klinik ckp yg adam kene viral fever n ade tonsil. than balik bawa sume ubat2 yg dr. bagi. ubat demam, selsema, antibiotik and cream.



makan ubat

Doakan adam adam sembuh cepat ye! to my little adam get well soon ya! nanti nak jln2 dis coming weekend senang.



5 comments:

mrs noba said...

adam dearie...get well soon...
ni nanti dah baik demam, pandai apa plak lepas ni... :)

mama ryan said...

ala adam... syian dia demam...

get well soon dear... rajin2 mkn ubat ye....

siti fatimah said...

aduhhh kesian nyerrr adam sayang demam yerrr... aunty doa can adam cepat sihat and mkn ubat tau... take care dear...

yaya said...

yaya to mrs noba, mama ryan & siti fatimah

TQ very much! :)

pet said...

nsmalam adam takde bising2 cam slalu eh.tapi aku lambung die tau lak die gelak, tapi takde suare pon..hehhe.baru2 nak sihat ni kan.kumpul energy dulu