Saturday, May 31, 2008

adam 6 month

Oh, i almost forget adam already 6 month last tuesday. i'm so heppy, 6 month my life with my little cutie adam. He changed my life like rainbow very colorful! okeh, let c his 6 month miles stone:


  • haiyo! mulut semakin bising, "nga ngu ka ki hu wa wi tu ca bi " mcm2 la bunyi yg dia keluarkan.
  • Turns toward sounds and voices
  • Roll over in both directions, plus adam can turn around 360 degree. he just go wherever he want, aduh.. penat mama kejar adam tau, (mcm manalah kalau dah berjalan ye?)
  • he like bathing, pukul2 air sampai "big splash", huh abis lantai sume basah, pastu marah kalau angkat dia from his small bathtub.

i like big splash

  • skang dah start angkat dada n punggung, tinggal nak melangkah je, weee... suke nye mama, adam cpt2 crawling k
  • he like to scratch his face, so selang 2 ari je kene potong kuku...
  • he like to play with his saliva, he will do like dis, "brrrruupppp" memuncungkan mulut dia like photo below:

  • He loves to play peekaboo! "kukikukikuki" gelak.. huh penat layan dia woooo....
  • Adam can sit with support, yeh! mama will buy walker for you soon!

  • Mr adam get attracted with moving things like- fan, kereta2 yg bergerak tgk from balconi with my maid n etc... (whatever moving things).
  • Tough boy! kalau nangis sekejap je, mkn pujuk la....
  • wowowowow.... something i'm not expected, he can stand (menagguhkan dadanye di kerusi) agak lame dlm 1 to 2 min than baru jatuh...

  • He understand sign languages like hulur tangan nak dokong and NO.
  • Suke bangun pagi2 skang ni pastu cubit2, scratch, kick and whatever he want to do to mama n baba.
  • Sgt susah nak siap2kan adam lepas mandi hokeh, he will roll over his body pastu buat2 cam nak nangis, hishhhh.. pandai betul en kodam ni, so skang ni kene PANTAS kalau nak siap kan si adam.
  • he loves if i sing song for him like twinkle twinkle little star, humty dumpty, three little monkey (the most song he like), rain rain go away etc...

Happy 6 month old adam!

video

5 comments:

Mommy Lily said...

yey !!
adam membesar dgn sihatt ..syukur alhamdulillah

makin comel la...cepat2 cakap dan jalan okey

yaya said...

YY TO MOMMY LILY:

Tq autie lily, mama saya pun harapkan sgt saya ckp cepat, nanti saya bleh bagitau sakit ke, dan paling penting ape yg maid saya buat dirumah bleh report kat mama..

mrs noba said...

adam...
happy 6 months old dear.
anak aunty pun nak masuk 6 bulan jugak this month!

Mimi said...

happy 6 mths old adam~
makin macho laaa aunty nengok!

siti fatimah said...

happy 6 months old adam :)
wah!! semakin active la adam nie...
and semakin comel & handsome la... aunty rasa nak gigit2 je paha dia tue hehehe...