Monday, May 5, 2008

surprise birthday party! yeh.... SURPRISEEEEE......


Actually dis entry should come out on April which is last month or last week from the date today, eventhough this story not so fresh but i still want to write it here because there is a LOT happy momment on that day!
Actually on 27 april 2008 we did a surprise birthday party for Raja which is already planed baikkkkk punye 2 weeks before his birthday. the venue at pool side at my kondo. It a simple surprise birtday party and everyone bring food (mcm potluck party la).

some of the F&B, ade lagi yg blom sampai, mine is fried mee inside green turpeware, naaa...kekekke..

Bithday boy yg baru sampai dan tak pasti dia berada dimana kerana matanya ditutup dr rumah die lagi, hahaha... padan mukaaaaa....

the momment he open the kain, naaaa... everybody say SURPRISE........ Siraje masih bengong2 dan blur.. tak tau kat mane....

Pandainye adam potong kek dengan uncle raja ( pandai potong je la, mkn tak bleh lagi...)
heheheh... i ask raje to carry adam and cut cake with adam coz on that day adam genap 5 bulan. 27 hb tu same but bulan je yg lain, so adam share je la cake for his 5 month old.

mommy and son



Me with harith meanwhile adam with autie suhara (orange color top), bertukar baby jap, mira with aggressive Irfan which is her son (middle). Ely si perempuan yg nak kawin tak lama lagi tu sibuk2 join mommy club nak korek2 cite pasal baby for her future baby. that y dia takde pegang any baby. Ely ko rase la nanti ade anak best sgt, oh before that rase pregnant dulu camne especially dah nak dekat deliver baby nanti CONTRACTION!




zzzz.....

Larat lagi ke hubby tu nak berlumba...



Ntah bile ntah diorang ni dah terjun masuk pool, dah makan kenyang2 pastu masuk pool ermmmm... bagus tul!. i pun tak sabar sebenarnye, siap dah bawa swimming suit dengan adam rob lagi yg baru beli aritu... Diorang tengah syok2 mandi-manda, yg tak mandi ni c buk bergambar.... :)


Left and right tu anak dara yg tengah tu je mak dara, ngeee...



Sanko and his son, Irfan suke betul dgn air
Hubby keep asking me "yang adam dah bangin tido ke?" tak sabar nak mandikan adam dlm pool, well i think adam dah okey untuk masuk dlm pool, dah 5 month should be ok as long he got no problemkan... " sorry b adam still sleep", baba frust coz anak org lain sume dah join them inside the pool. sabar je la ye baba.....
sorry raje, dis is part of our plan!
Finally! i'm sure u can't forget dis momment raje!
Harith plak masuk dlm pool, baba adam makin tak sabar menunggu adam bangun tido...
FINALLY
!
!
!
!
!
i love dis pic very2 much! adam 5 month and 1st time inside the pool
for the first 3 second adam look very cool, mabe dia terkejut coz ye la bangun ytido je tukar2 baju masuk dlm pool, ni sume gara2 baba die yg tak sabar coz anak org lain sume dah splah in. But surprisingly adam was very hepy plus splash the water used his hand and his feet automatically keep moving(play with water). adam clever boy! tak takut and tak nangis, huh terus masuk kat pool org dewasa nih. i hepy sangat swimming with adam. mcm2 aktiviti we did. Maybe adam suke n tak takut coz dulu mase i pregnant adam i memang selalu swimming, dah sarat 9 month pun still swimming coz i like water and swimming. adam pun terikut2 la tu.

weeehoooo!

So dah nak masuk maghrib tu we all kemas2 and sambung at my house plak.... hehehehhe.....

makan lagi

last photo together for that day, adam dah tido so die takde dlm pic (nd ko kemain bergaya di tegah2 tu ye!)

Huh, nak tau tak mlm tu adam tido start from 7pm sampai la esk pagi pkl 8.45 am baru bangun, unbelievable! letih la tu berenang2 ngan mama. eeee... mama suke sgt dengan adam ni tau!

2 comments:

pet said...

apekahhhh si mawiii tak kene campak.next time make sure die org first hokeyyy!
and birthday ko kene gune care lain nanti nk surprise ni..idea dah basi..ahahahahah

mrs noba said...

steady ajer adam dok dlm pelampung tuh...