Wednesday, March 5, 2008

kenduri aqiqah muhammad adam

Alhamdulillah.... kenduri aqiqah adam berjalan dengan lancar dan sempurna. hah........punyalah lame plan nak buat kenduri aqiqah adam, finally dapat terlaksana. It suppose bulan 2 ari tu tapi macam2 hal so dah berape kali delay at last 1 mac 2008 terlaksana, eh dekat tul dengan anniversary saye n hubby which is 3 march 2008. surprise! surprise nantikan cerita anniversary pula nanti........... i and hubby decided to make aqiqah ceremony for adam at hubby side which is kampung hubby kat telok panglima garang. nenek adam pun welcomed us to do at her house. so we all balik awal which is thursday ye la kat kampung semuanye buat gotong- royong if my side everything catering and cater whatever need. okey let c preparation 4 aqiqah ceremony for adam.

invitation card for aqiqah ceremony & cukur jambul adam which is design by hubby, tq hubby!



Gambar dia atas adalah invoice kambing adam, but dont get me wrong bukan nak show off price but nak bagitau yg nama kambing yg kitaorg booking ni boere F1 (pronouce: boa F1). at first kelakar sgt coz kambing pun ada F1 ingatkan F1 grand prix. kambing ni baka australia, for me besar kambing ni. So adam tunggang kambing boere F1 di akhirat nanti... hehehhe...


Thursday - 28/2/2008


Petang tu we all pergilah ke ladang kambing tu saje bawa adam tgk kambing dia, tapi separuh perjalanan dia tido plak... hishhh wake up adam! mama want to show u sumthing... tempat dia bagus sangat coz terjaga, bersih dan tak busuk.


ha dah bangun pun, let me show u....


friday - 29/2/08


very sweet friday morning coz adam wake up early so we went again to yesterday place which is goat agrofarm to c slaughtered process. somemore nama adam akan disebut oleh penyembelih so we want to make sure dia sebut nama adam dengan betul dan jelas.




sampai je, alamak! kambing adam seekor sudah di sembelih





tgk dari jauh je, mama tak berani....





sempat la borak-borak dengan en. muhammad adam ni...





mmuuahhh, mama luv u! busyuk la belum mandi...





Kambing adam dah digantung dan sedia di lapah

saturday - 1/3/08

pagi tu orang-orang marhaban datang awal pagi jugak which is 9 am marhaban dah bermula meanwhile adam still sleep & tak nak bangun walaupun i usik-usik dia, makin sedap plak dia tido. so nak tak nak i terpaksa tanggalkan baju dia jugak and finally dia bangun pun, maybe sejuk dia pun terbangun. ye lah muka dia sedap tido cam tak sampai hati plak nak bangunkan adam, but mama hv no choice, sorryyyyy....






khemah di luar rumah nenek





gotong-royong memasak





taraaa... adam dah get ready dengan baju melayu hijau...

family photo and everybody wear green color

pusing 3 kali dulu

adam ok sangat sepanjang marhaban, tak nangis pun dan yang paling penting pandai pandang camera, nampaknye rambut adam yg sangat lebat itew semakin nipis...

we join marhaban team, oh ya nenek adam duduk paling kiri sekali dalam gambar

adam the only boy that y he in the middle, at my side adam is the only grand son for tokmak and tokbah












tokbah, tokmak and adam, adam memang suke angkat kening sebelah macam dlm gambar tu






keletihan dan tido

bangun tido dan tukar baju coz sume nak tengok adam

nd, harith omari n suhara

oh ya! gambar budak comel diatas tu adalah kawan adam. comelkan... muka dia comel nama pun comel, suke sangat panggil dia "omari". nd is hubby closed friend and his wife become my friend. they r happy family.... sometime rasa nak gigit-gigit badan si omari ni, tu la sape suruh comel sangatkan. well omari u r cute n good boy and auntie yaya miss you and please ask your papa and mama come over to auntie yaya house.


sume org dah balik dan inilah wajah adam yang dah keletihan.... pas ni nak gi barber shop and adam, sorry your hair will gone....


barber shop paling glamour kat kampung baba


huhuhu... adam and baba dah ready nak di botakkan. ala... mama pulak yg sedih...


tak reti dok diam...


oh no! adam dah hampir botak


half way and almost!


finally....

let go back home!


adakah adam seperti baba? any comment?

alhamdulillah... adam aqiqah ceremony done! so adam bile dah besar nanti baca blog mama, mama tak minta banyak pun, cuma jadilah anak yang baik dan soleh....

i would like to thanks to everybody who came to adam aqiqah ceremony!

1 comment:

pet said...

en kodam ni sangat comel bile botak.
sampai pakcik korea kat tandoori tuh macam nak bawak lari je.
tau ko seriau ye yaya..ahahhahaha