Wednesday, March 19, 2008

busy oh busy! weekend oh weekend!

if i'm not mistaken dah 2 minggu lebih i tak update my blog, u know y? because i am tooooooooooo... BUSY at the office. Alhamdulillah sekarang ni bleh dikatakan job masuk aggresively. ayo i tak tau la kalau dah start sukan olimpik kat beijing bulan 8 nanti dah camne. coz medialiser sdn bhd involve sumthing big projek (promotion) for sukan olimpik china 2008.


well, since i silence for a few week i will throw all the story for the weekend that i miss to update. hahaha... yang ini punye cite tersangat lah best, i think all people outside know my luvly hubby yg buncit dan botak itew. tapi saya suke sgt kat hubby saye yg buncit dan botak itu, dia sangat baik hati dan sayang kat saye...



well on 15 march we went to mid valley, i think more than 6 month i dah tak pegi mid valley since pregnant dah 7 bulan dulu. jeng..jeng..jheng... we all pegi mid valley disebabkan i yg beriya-iya mengajak my hubby pegi 101 hair care centre. kui..kui..kui... saje nak suruh hubby gi wat treatment rambut. but actually i tak suke my hubby ada rambut coz i pernah tengok gambar dia ade rambut dulu, (maybe dah biase tgk dia takde rambut so even mase bercinta lagi) eeee.. i tak suke lah... i ask him to go 101 hair care treatment center is just want to know what is the main causes of hair lost for his case. Before that let c his face mase ade rambut dulu.



17 year old. i rase cam org lain gambar ni. what do you think?



19 year old and his hair start berkurangan...

haaa.... cam tak caye kan itew husband i. skang ni bile dah kawin dia jadi makin tak kisah pulak dan perut dia semakin naik. i do remind him but not because of i want he look handsome or what, i worried kesihatan dia. tahu 2008 ni hubby baru je 29 year old belum pun masuk 30-an. so to hubby please take care of your health. so pictures below tell the story at 101 hair care centre:

at 101 hair treatment centre entrance


finish fill up the form and take pic, tengok la perut baba adam tu...




consultation session, byk kali miss consultant ni amik gambar kepala my hubby and zoom in dalam computer
heheheeh... now i know what is the main causes my hubby loss his hair. the causes is there is a lot oil at his hair folikel, so folikel rambut dia tersumbat mebuatkan rambut hubby takleh tumbuh dan juga membuatkan 1 folikel tumbuh sehelai rambut sahaja (normal people can grow 3 helai rambut utk 1 folikel) miss consultant told us that women hair can long lasting for 6 years meanwhile man hair is 3 years, that y if you guys notice man always face with hair loss at early age. so wifes out there take care of your husband hair before their hair loss! ermmm... sehelai rambut saye ni bleh hidup max 6 tahun. well good info...

hubby enjoy his hair treatment! weee hooo!


sementara menunggu hubby wat treatment 1 jam i and adam dok la kat depan menonton ini...



adam menunggu baba sampai tertido-tido sambil di jaga dan diperhatikan oleh si "pico"

habis je treatment hubby, we all masuk balik dlm bilik consultant tadi, than dia ckp mcm2 la to persuade us sign up for 30 session. 30 session dalam 8 thounsand sumthing, hubby taknak dan i pun taknak, not because of the money, but percayalahlah kalau sign up hubby takan pergi kalau pergi pun the first 3 time i percayalah. En saiful Amri ni bukan orang yg bleh buat sesuatu yg consistent. mule-mule je beriya-iya pastu tarak... it happend before dulu hubby pernah sign up kat fitness centre and he paid for 500 but he only went there 3 times. ceh.. buang duit je kan... that y i tak kasik dia sign up kat 101 tu memang i percaya he won't go. plus he also dont believe with himself that he will go after sign up. remember my entry yg bertajuk hubby feet treatment tu, skang pun pakai on off kat umah. kuikuikui... dah tau punca dia hilang rambut je pun dah good enough. itu pun i yang beriya-iya ajak dia pergi if not hhmm...
so after finish his treatment, we all jalan2 kat mid valley tu sekejap je, and i takde rase nak shopping pun plus i rase pening kat mid valley tu tengok ramai sangat orang. adoi... rimas! so we all makan kat food court than balik singgah rumah nenek adam.


sempat snap 1 pic adam kat mid valley




week end berikutnye...

alhamdulillah... yehhhhhhhhhhhhh... i'm hepy, i'm hepy, and my brother lagilah hepy setelah 4 tahun berkahwin dan menanti anak, finally here you r adlina jasmin. c picture below:



adlina jasmin anak abang ngah

hi jasmin! welcome to the world. i though i will got boy cousin, huhuhu.... i'm still the only boy at mama side

en kodam yg chubby!

here is a few pic of adam:

adam inside his cot

play with pillow

i can see my face, lalala.. lalaa...

yg ini gambar lame mase adam 2 bulan dulu, heheh saje je nak tunjuk kl view kat kondo i...

No comments: