Saturday, February 16, 2008

terrible, miserable and horrible week

huh, last week is terrible, miserable and horrible week 4 me, i went to the clinic 4 times. 1st time i went to clinic because of stoamachache + angin. memang sakit sangat. so the next day i went to clinic again, this time diarrhea plak, the night b4 tu mcm nak mati rasanye, memang takde tenaga langsung asyik kuar masuk bilik air, lepas tu breast feed adam lagi. memang badan i jadi lembik-selembiknye, ye la bile diarrhea i jadi dehydrated. allah s.w.t sahaja yg tahu.
pastu next day lagi perut i sakit kat ulu hati + muntah = gastrik. memang sakit sgt. i jadi mental torture sgt. adam pun tak dpt menyusu byk coz i tak larat so terpaksa adam minum susu guna stock susu yg i prepare 4 him through bottle. i tell u all out there, memang sgt sakit dan tak tahan sgt. so hari keempat pulak yg mana berturut-turut itu, i kene breast infection. people out there i would like to tell, inform and announce BREAST INFECTION @ BENGKAK TETEK SGT2 SAKIT + DEMAM PANAS. tapi i kene on my left breast only, kalau both i tak tau la. breast jadi bengkak sgt, tersentuh sikit pun sakit sgt dan susu taknak kuar, doctor ckp jgn pump susu maksudnye jgn force coz susu takan kuar. doctor give me antibiotic. i memang tak henti2 berdoa kpd allah s.w.t dan pasrah dgn dugaan yg diberi. so that is my story about terrible, miserable and horrible week.




NEW PIZZA HUT PROMOTION

last 2 day we went to pizza hut restaurant, saje nak try new pizza hut promotion, errrhh....bleeekkk tak cedap langsung new promotion diorang. tapi sempat gak amik gambar bersama adam, adam face also bored....erghhh...



adam with baba waiting 4 da pizza


mama this new pizza hut promotion not nice la...(i can c even though i din't eat)


ADAM NAIK BUAI
Before i start working last 2 week, i and hubby dah get prepared beli buai utk adam, the reason why we decided to put adam dlm buai coz tak nak our maid si mia tu carry adam selalu. hari tu si mia ada ckp dgn i "puan mau mula kerja, sediakan saya kain batik untuk digendong adam" i asked my sister about dis + nak pinjam kain batik yg belum jahit kalau dia ada. this is what my sister said"eee... ko jgn la bagi kain gendong tu kat dia, nanti dia asyik gendong anak ko, masak pun gendong, kalau terpercik minyak masak sape nak tanggung?" ayo kata2 my sis to menakutkan la, so i beli la buai supaya adam bleh tido dgn selesa and mia tak perlu gendong2.


this is 1st time adam masuk buai, well he look okey and comfort

CAREER WOMEN, WIFE & MOTHER

Actually as a wife, mother & working women really2 tired. nak pikir hal rumah, kerja suami & anak. lagi bertambah2 limited sesetengah perkara bile decide to breast feed anak. even though i keje adam tak minum susu formular, he is 100% minum susu badan i. so bile kat ofc i kene pump, bile ada appointment dgn client berebut2 balik nak pump breast. my schedule everyday memang cramp. eventhough rasa agak susah terkejar sana sini i will do anything for my beloved muhammad adam. bile balik keje plak cepat2 simpan susu yg pump kat ofc tadi, pastu breast feed adam, mandi, solat maghrib, breast feed adam lagi,masak, dinner, rebus sume botol susu adam yg digunakan siang tadi, make sure everything dah ok baru tido. kekadang memang takde masa nak tgk tv. sometime org tanya, aik ade maid pun sibuk lagi. sia mia tu tak byk keje pun dok dgn i, basically keje dia cuma jaga adam bile i gi keje. she not doing any cooking, erghhh... tak nak la i mkn air tangan bibik, masak memang i buat, dia cuma sedia mise-en plas. rebus botol pakai avent tu so i takut dia guna rosak plak nanti so i do on my own. maybe i ni fussy kot. actually i selalu suruh si mia tu cuci tangan selalu. i pesan everytime nak pegang adam lepas kamu buat keje mesti cuci tangan. well in front me, she practice do that la, tapi belakang i, tak tau la. hope fully dia buat la. hmmm... the conclusion is i am very tired as a career women, wife and mother BUT i'm HAPPY.

inilah susu yg i dah pump kat ofc

I FEEL GREAT!

No comments: