Friday, February 29, 2008

adam 3rd check-up

yeh! adam third check-up.... adam 3 month old! aha!... let c adam and his progress....

as usual tunggu turn, ramai plak ari ni...



jgn nangis ye sayang...




ready 1,2,3 tak sakit pun...




mama & baba, my weight now 6.6kg (3 month)



CONVERSATION WITH DOCTOR
doctor: so mcm mana adam skang?
me: ada problem ckit ari tu kene selsema maybe tido mlm dlm air cond adam tak tahan sgt, tapi dah bagi ubat selsema coz ada satu mlm tu we all pegi klinik terdekat kat umah pukul 1 pagi kesian tgk adam tak leh bernafas mlm tu.
doctor: maybe he not get use lagi, takpe....
me: tapi ada problem lain doctor yg lebih risaukan i.
doctor: ha ape plak tu?
me: adam ni ha berak 4 atau lima hari sekali. berhari-hari nak tunggu dia berak... saya dok mengira hari bile la adam nak berak.....mcm mana tu ye?
doctor: (dr. gelak2) itu kene stimulate punggung dia kat bahagian "anus" tu, coz baby tak reti meneran so kene stimulate...stimulate pakai sabun mandi, sabun mandi buku tu ukirkan dulu....
hubby: ha! kelakarnye.... habis la adam balik ni baba stimulate punggung kamu.....
me: tapi tak merbahaya ke adam berak 4,5 hari sekali?
doctor: if more than 5 days dah kira tak bagus. tapi kalau najis dia keras, itu merbahaya, so adam berak keras ke?
me: tak, berak cair je, mcm biasa...
doctor: ok la mcm tu, lagi pun adam breast feed sepenuhnye kan....
me: haaaa... lega saya.
after dah setel sume, adam pun dah cucuk, dah timbang berat badan, semua soalan terjawab we all pun balik dan baba tak sabar nak stimulate adam petang tu coz adam dah tak berak 5 hari......
ini lah sabun yg baba dah ukir, beriya-iya baba nak stimulate adam...




proses ke 2, baju adam ditanggalkan dan di bogelkan supaya senang keje baba, (dlm mase yg same baba ketakutan manalah tau tgh syok stimulate punggung adam sekali tersembur kuar kene muka baba)
rupe-rupenye cita2 baba tak berjaya, adam dah berak dulu, sorry yeee...baba yg kene surprise!

proses seterusnye, cuci sajelah di sinki coz adam berak sgt la melimpah

setelah kejadian tersebut hari yg berikutnye, adam dah poop setiap hari, maybe adam takut kene stimulate dek baba dia yg excited sgt tu, pandai tul adam ni.....






saje letak gambar adam syok tertido mase ikut kitaorg pegi pasar pagi...

1 comment:

CikPuanMuda said...

awww... takotnye nak kena stimulate.. nampak cam tajam =p